Cadeaupakketten

Laat een mooi cadeaupakket met Darjeeling thee bezorgen, bekijk hier>>

Theeproeverij volgen?
Tijdens een theeproeverij leer je over thee, je proeft verschillende soorten thee gecombineerd met kleine hapjes. Neem contact op voor de mogelijkheden.
darjeelingthee.nl | Darjeeling First Flush monteviot thee losse thee eerste pluk
Lees hier het verhaal achter de First Flush Darjeeling van theetuin Monteviot, een van de oudste theetuinen van India.
20665
post-template-default,single,single-post,postid-20665,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Darjeeling First Flush Monteviot

First Flush Darjeeling FTGFOP1 Monteviot

Een thee met een rijke, volle smaak; notig en licht pittig

 

We zitten middenin de tijd van First Flush (FF), Lentepluk, oftewel: de Hollandse Nieuwe binnen de theewereld. De eerste thee die in het voorjaar wordt geplukt. Dit is vaak de beste thee. In de theewereld wacht men elk jaar vol verwachting op de oogsten van deze lentepluk, hoe fris, vers en smaakvol is het dit jaar? Er wordt dan ook heel veel geproefd in deze tijd.

 

LENTEPLUK

Het plukken tijdens de lentepluk is een belangrijk proces en komt aan op timing. Er kan maar een paar dagen worden geplukt, net voordat de knop uitkomt. Het plukken start ieder jaar in maart en loopt door tot in mei. Wanneer die paar dagen precies zijn, is verschillend per regio, hoogte en het weer.

 

PLANTAGE EN KWALITEIT

Deze Darjeeling is prachtig verbouwd op de hellingen van de Himalaya, in één van de oudste en kleinste theetuinen van India: Monteviot waar biologisch wordt gewerkt. De kleur, de geur, de smaak… je proeft de versheid van de lente! Een rijke volle smaak, tikkeltje notig en licht pittig. Écht een FF Darjeeling. Wat zegt de klasse? FTGFOP1 staat voor Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. Een van de hoogst mogelijke kwaliteiten en wijst op hele, jonge theeblaadjes met lichte gouden puntjes.

 

DARJEELING BELANGRIJK THEEGEBIED

Darjeeling is een belangrijk theegebied in India, in het zuiden van de Himalaya liggen ruim 80 theeplantages tot wel 2500m hoogte. De smaak van een Darjeeling is erg afhankelijk van de oogsttijd. De eerste Darjeelings van het seizoen zijn erg gewild en worden tegen enorm hoge prijzen verkocht op veilingen, waar rijke Indiase kopers opbieden tegen internationale handelaren. De eerstepluk Darjeeling wordt vaak net zo verhandeld als Beaujolais. Bijzonder dus dat deze te koop is bij Lente!

 

MIDDAGTHEE

Geniet van dit bijzondere moment en de mogelijkheid om deze thee te kunnen drinken. Het is een heerlijke middagthee. Maar eerlijk gezegd, thee van deze kwaliteit, de Beaujolais Primeur onder de theeën, is de hele dag door een waar genot!

Bekijk en bestel hier de lekkerste Darjeeling thee >