Een donkere thee met een volle aromatische smaak, afkomstig uit India
In 2017 bracht ik een bezoek aan deze plantage. Ook de fabriek, die normaal niet toegankelijk is voor bezoekers, mocht ik van binnen bekijken. Vandaag de dag wordt het landgoed door kenners over de hele wereld gewaardeerd. Lees in deze blog hoe de naam van deze thee is ontstaan en waar de thee goed bij combineert.
DOCHTER MARGARET
Hoewel de plantage al 150 jaar bestaat, draagt het pas sinds 1930 de naam Margaret’s Hope. De dochter van de eigenaar kwam uit Engeland over en was zo betoverd door de schoonheid van het landgoed, dat ze zich voornam daar te gaan wonen. Toch moest ze eerst met haar moeder terug naar Engeland. Helaas werd ze ziek en overleed ze tijdens de reis, ze keerde nooit terug. Haar vader, vol van verdriet, herinnerde hoe graag zijn dochter had gehoopt daar ooit te gaan wonen. Hij besloot de plantage in Darjeeling, India, Margaret’s Hope te noemen.
SECOND FLUSH
Er wordt nog steeds volgens traditionele methode thee geproduceerd. De theestruiken groeien in India op een hoogte van 915 tot 1830 meter met uitzicht over de toppen van de Himalaya. De Darjeeling Margaret’s Hope die het meest bekend is, is aan het begin van de zomer geplukt (second flush) en dat zorgt voor een muskaatachtige smaak.
LICHT KRUIDIG EN ZOET
Deze thee mag gezet worden met water van 85-90 graden en je kunt hem 2 tot 4 minuten laten trekken. Dan is de thee op zijn best. De kleur na het zetten is brons, amberachtig. De smaak is licht kruidig, beetje zoet, vol aromatisch. Door de zachte smaak is deze thee heerlijk voor bij het ontbijt, en combineert perfect met een smakelijke jam. Of in de middag: heel klassiek geserveerd met scones, room en jam.