Cadeaupakketten

Laat een mooi cadeaupakket met Darjeeling thee bezorgen, bekijk hier>>

Theeproeverij volgen?
Tijdens een theeproeverij leer je over thee, je proeft verschillende soorten thee gecombineerd met kleine hapjes. Neem contact op voor de mogelijkheden.
darjeelingthee.nl | Darjeeling theetuin Gopaldhara Tea Estate
Deze plantage maakt heerlijke volle Darjeeling theeën met het typische muskatel karakter, fruitig, rond en een zoete nasmaak. De thee is gegroeid tot op wel 2100 meter en is met zorg verwerkt. Het zijn theeën met een gradatie FTGFOP1. Lees verder.
Darjeeling gopaldhara rohini tea estate thee darjeelingthee losse thee kopje Lente Thee Scheveningen Nederland
20958
post-template-default,single,single-post,postid-20958,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Darjeeling Theetuin Gopaldhara Tea Estate

Deze plantage maakt heerlijke volle Darjeeling theeën met het typische muskatel karakter, fruitig, rond en een zoete nasmaak. De thee is gegroeid tot op wel 2100 meter en is met zorg verwerkt. Het zijn theeën met een gradatie SFTGFOP1.

 

SFTGFOP1

Dit staat ervoor dat de fijnste delen van de plant zijn gebruikt en dit zorgt voor excellente smaak. SFTGFOP1: Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. Dit staat voor thee van superieure kwaliteit. De 1 kan alleen worden toebedeeld aan een excellente thee uit Darjeeling.

 

Ligging

Gopaldhara Tea Estate ligt in de Mirik vallei en is één van de hoogste gelegen plantages van Darjeeling op 1700-2100 meter hoogte. De geschiedenis van deze plantage gaat terug tot 1881 toen de velden nog in toebehoorden aan ‘Gopal’. ‘Dhara’ komt van de vele natuurlijke waterstromen die door de plantage lopen en dat maakte de naam Gopaldhara. Tegenwoordig behoort Gopaldhara tot een kleine groep van plantages waar ook Rohini Tea Estate onder valt. Rohini is een vooruitstrevende theeplantage, de meest moderne machines zijn beschikbaar is de fabriek. Er is enorm veel kennis aanwezig om de meest bijzondere Darjeeling thee te maken, variërend van wit, oolong, parels, en uiteraard de klassieke First Flush, Second Flush en Autumn Darjeelingthee.

 

Thee keuzes

Dit zijn vier soorten van deze plantage uit Darjeeling waar je uit kunt kiezen:

  • Red Thunder Gold: herfstgeplukt, een volle intense thee smaak, fruitig en krachtig
  • Enigma Honey Muscatel: second flush, honingzoet en muskaat
  • First Flush Wonder Tea Gold: een heerlijke eerste pluk Darjeeling, bloemig, beetje kruidig, fris
  • Ruby Red Oolong: een heldere kop, smaak van rood fruit, rozijnen en karamel, delicaat en intens

 

Tip

Een Darjeeling is de perfecte middagthee. Drink je deze rond 16 uur, dan kun je er weer even tegen. Deze thee is een echte oppepper én zit vol smaak. Een Autun Flush is uitstekend te combineren met een stukje pure chocolade. De smaken van de pure chocolade en fruitige thee lopen mooi in elkaar over.

 

Proefpakket

Kun je niet kiezen tussen deze soorten? Er is ook een proefpakket met thee van drie plukmomenten verkrijgbaar, exclusief bij theewinkel Lente >.