Laat een mooi cadeaupakket met Darjeeling thee bezorgen, bekijk hier>>
De pluktijd van een First Flush Darjeeling is het vroege voorjaar. Na de winterstop beginnen in februari, maart en april de knoppen weer te groeien. Thee die van die blaadjes wordt gemaakt, noem je First Flush. Alleen in Darjeeling kennen ze deze term. De smaak is kruidig, zoet, fris.
De pluktijd van een Second Flush Darjeeling is het late voorjaar en begin van de zomer. De blaadjes hebben dan meer body (kracht) vergeleken met het vroege voorjaar en daarom heeft een Second Flush een heel andere smaak dan een First Flush. De bewerking in de fabriek is anders. De smaak is fruitig, zoet, donker.
De naam zegt het al, deze thee wordt geplukt in de herfst. Het blad zit vol kracht en de thee is vol van smaak. Het maakt de meest krachtige thee van alle plukmomenten. Een kopje Darjeeling Autumn Flush is een echte opkikker en kent een klassieke donkere theesmaak.