Cadeaupakketten

Laat een mooi cadeaupakket met Darjeeling thee bezorgen, bekijk hier>>

Theeproeverij volgen?
Tijdens een theeproeverij leer je over thee, je proeft verschillende soorten thee gecombineerd met kleine hapjes. Neem contact op voor de mogelijkheden.
darjeelingthee.nl | Lees over Darjeeling thee en wat het zo bijzonder maakt - darjeelingthee.nl
Lees alles over Darjeeling, het gebied, de thee en wat het zo bijzonder maakt. Bekijk hoe de mooiste Darjeeling thee bij jou in huis komt.
Darjeeling thee kopen, Himalaya Nepal thee, High Tea, theeproeverij, darjeelingthee, natuur, losse thee, kopje thee, Lente Thee Scheveningen, Nederland, informatie theeplantages, first flush, second flush, België
20890
page-template-default,page,page-id-20890,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Wat maakt Darjeelingthee zo bijzonder?

Darjeeling Himalaya thee groeit hoog

 

Hoe hoger de thee groeit, hoe smaakvoller. De grond is rijker, bevat meer mineralen en dit proef je terug in je kopje. De weersomstandigehden in de bergen zijn gunstig: veel mist, meer regen en kou zorgen voor langzame groei en delicate smaken. De thee bevat meer voedingsstoffen, omdat alleen de jongste delen van de theeplant worden geplukt. Er zijn minder insecten en daardoor kan de plant op een meer natuurlijke manier groeien. Hiermee onderscheidt een Darjeeling en Nepal Himalaya thee zich van andere thee.

Pluktijd

 

Wist je dat het moment van plukken invloed heeft op de uiteindelijke smaak van jouw kopje thee? Het verschilt per gebied of een ‘eerste pluk’ speciaal is of niet. Soms is er geen speciale ‘eerste pluk’, bijvoorbeeld omdat er zo goed als het hele jaar rond wordt geplukt. De thee uit zulke gebieden en thee uit Darjeeling en Nepal is dan ook niet te vergelijken.

 

Wanneer er alleen tijdens speciale plukmomenten wordt geplukt, wordt er duidelijk gekozen voor kwaliteit (in plaats van kwantiteit). Er is dan minder thee beschikbaar. De kwaliteit is hoger omdat er meer selectief geplukt wordt en de plant krijgt voldoende rust tussendoor.

 

Darjeeling staat bekend om zijn specifieke plukmomenten en uitstekende First Flush theeën. Ook een Darjeeling Second Flush is een klassiek bekende thee. En de herfstpluk is wat minder bekend, maar kent uitstekende krachtige, volle smaken.

Wat is First Flush Darjeeling

De pluktijd van een First Flush Darjeeling is het vroege voorjaar. Na de winterstop beginnen in februari, maart en april de knoppen weer te groeien. Thee die van die blaadjes wordt gemaakt, noem je First Flush. Alleen in Darjeeling kennen ze deze term. De smaak is kruidig, zoet, fris.

Wat is Second Flush Darjeeling

De pluktijd van een Second Flush Darjeeling is het late voorjaar en begin van de zomer. De blaadjes hebben dan meer body (kracht) vergeleken met het vroege voorjaar en daarom heeft een Second Flush een heel andere smaak dan een First Flush. De bewerking in de fabriek is anders. De smaak is fruitig, zoet, donker.

Wat is Autumn Flush Darjeeling

De naam zegt het al, deze thee wordt geplukt in de herfst. Het blad zit vol kracht en de thee is vol van smaak. Het maakt de meest krachtige thee van alle plukmomenten. Een kopje Darjeeling Autumn Flush is een echte opkikker en kent een klassieke donkere theesmaak.

Darjeeling thee is gecertificeerd

 

Alleen thee uit Darjeeling mag Darjeeling heten. Alle thee uit Darjeeling wordt gecertifieerd. Net als champagne alleen champagne mag heten als het uit die streek komt.

Thee uit Nepal

 

Thee uit Nepal is goed te vergelijken met een thee uit Darjeeling. Het gebied grenst aan elkaar en de cultuur en de mensen zijn nauw met elkaar verbonden. Toch is thee uit Nepal minder bekend. De kwaliteit is echter uitstekend. Bekijk hieronder een selectie van de beschikbare thee, en bekijk op de website van Lente de uitgebreide collectie.