Cadeaupakketten

Laat een mooi cadeaupakket met Darjeeling thee bezorgen, bekijk hier>>

Theeproeverij volgen?
Tijdens een theeproeverij leer je over thee, je proeft verschillende soorten thee gecombineerd met kleine hapjes. Neem contact op voor de mogelijkheden.
darjeelingthee.nl | Darjeeling thee kopen - darjeelingthee.nl
Bekijk hier waar je de meest heerlijke Darjeelingthee en thee uit Nepal kunt kopen. De beste theeplantages uit de Himalaya voor jou geselecteerd.
darjeeling thee bijzonder, Nepal thee kopen, darjeelingthee kopen, darjeelingthee smaak, Himalaya thee, Nepal, India, de lekkerste thee, hoge kwaliteit, first flush, second flush, autumn flush, theeplantages
18627
page-template-default,page,page-id-18627,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Het beste uit de Himalaya: Darjeeling thee

Bij Darjeelingthee.nl kun je terecht voor de best geselecteerde thee afkomstig uit de Himalaya: Nepal en Darjeeling (India), samengesteld met de kennis van theekenner en professional Marjolein. Zij is eigenaar van theewinkel Lente Thee in Scheveningen.

Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de theewinkel in Scheveningen. Marjolein zal je persoonlijk adviseren over welke thee bij je past. Met een bijzonder uitgebreide collectie aan thee uit Darjeeling en Nepal (Himalaya).

Bekijk de darjeeling en nepal thee soorten
 • Darjeeling thee

  Thee afkomstig van theeplantages uit Darjeeling; klik op het kopje om meteen naar de thee te gaan.

 • Nepal thee

  Thee afkomstig uit de Himalaya in Nepal; ; klik op het kopje om meteen naar de thee te gaan.

 • Theeproeverij

  Volg een Theeproeverij gegeven in de theewinkel Lente in Scheveningen.

 • Accessoires

  De beste tools om je kop thee te bereiden vind je hier. Klik op het hartje om meteen naar de accessoires zoals filters en theeblikjes te gaan.

 • Cadeaupakket

  Kies voor een origineel cadeau, een cadeaupakket met heerlijke thee en chocolade. Klik op het icoon en bekijk de mogelijkheden.

De lekkerste darjeeling thee

Thee selecteren is een vak. Om de beste thee te kunnen kiezen, is het nodig om thee met elkaar te kunnen vergelijken. Veel proeven. Praten. Het ervaren op locatie, op bezoek bij de theetuin, in gesprek gaan met de mensen in de theefabriek, met de mensen in Darjeeling die enorm veel kennis hebben om de beste thee te maken.

 

Alleen dan is het mogelijk de beste thee uit de Himalaya te selecteren zodat jij kunt genieten van deze heerlijke thee.

Hoe hoger de thee groeit, hoe smaakvoller. De grond is rijker, bevat meer mineralen en dit proef je terug in je kopje. De thee bevat meer voedingsstoffen, omdat alleen de jongste delen van de theeplant worden geplukt. Hiermee onderscheid een Darjeeling thee zich van andere thee.

First Flush

Pluktijd: in het vroege voorjaar. Smaak: kruidig, zoet, fris. Kenmerk: tussen groen en zwarte thee in

Second Flush

Pluktijd: Begin van de zomer. Smaak: fruitig, zoet, donker. Kenmerk: zachter dan een reguliere zwarte thee, verfijnd

Autumn Flush

Pluktijd: Herfst. Smaak: vol, fruitig en divers. Kenmerk: krachtig, een echte klassieke 'theesmaak'