Cadeaupakketten

Laat een mooi cadeaupakket met Darjeeling thee bezorgen, bekijk hier>>

Theeproeverij volgen?
Tijdens een theeproeverij leer je over thee, je proeft verschillende soorten thee gecombineerd met kleine hapjes. Neem contact op voor de mogelijkheden.
darjeelingthee.nl | Tijd voor een First Flush Darjeeling
De lente is bij uitstek geschikt voor het drinken van een First Flush. Waarom? Een First Flush Darjeeling is een thee gemaakt van de jongste bladknoppen van de plant en daardoor vol met goede voedingstoffen. En die belanden in jouw kopje, samen met de volle, zoete, amandelachtige smaak die een kenmerkend is voor een First Flush. Lees verder.
First Flush Darjeeling thee proeven selecteren India Himalaya thee losse thee Lente thee winkel Scheveningen
21016
post-template-default,single,single-post,postid-21016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Tijd voor een First Flush Darjeeling

De lente is bij uitstek geschikt voor het drinken van een First Flush. Waarom?

 

First Flush is een thee die in de vroege lente is geplukt. Niet in elk land benoemen ze de plukmomenten. Wel in Darjeeling (India), dat gebied staat erom bekend. Een First Flush Darjeeling is een thee gemaakt van de jongste bladknoppen van de plant en daardoor vol met goede voedingstoffen. En die belanden in jouw kopje, samen met de volle, zoete, amandelachtige smaak die een kenmerkend is voor een First Flush.

 

Kracht

 

Je proeft de lente in je kopje, en de thee geeft je de extra kracht die je nodig hebt in deze tijd. Want in het voorjaar willen we naar buiten, maar kan het nog fris zijn. In het voorjaar hebben we behoefte aan extra voeding. Zo kunnen we de frisse dagen aan en zo bouwen we extra weerstand op. Denk maar aan de bekende ‘voorjaarsmoeheid’…. die wil je de baas blijven. De groenten die vaak in deze tijd verkrijgbaar zijn, zijn echt groen (spinazie. sla, raapstelen). Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, precies wat je nodig hebt. En zo is het ook met thee. Drink een first flush (lente geplukte thee) als je die extra weerstand goed kunt gebruiken.

 

Geur

De geur van een first flush Darjeeling is enorm. Het is verser dan vers, wat je ruikt. Als ik dat ruik, brengt de geur me meteen terug naar theefabrieken in Darjeeling. Waar net geplukte blaadjes liggen te verwelken en door de rolmachine gaan. De geur van het droge blad komt je tegemoet bij het openen van het theeblik of de verpakking en is zoet, bloemig, kruidig. De geur van het natte blad na het zetten, is kruidig, muskaat, fris en bloemig.

 

Smaak First Flush Darjeeling

Een goede first flush Darjeeling heeft een zachte smaak, is licht zoetig en bloemig. Ook kruidig. Hij kan een klein tikje astringent zijn (een stroef mondgevoel). Dat is vaak zo bij een First Flush, maar de kunst is díe thee te vinden waar de zoetheid overheerst, net als de fruitigheid en de bloemigheid. En waarbij astringentie op de achtergrond blijft. En hoe vind je die thee?

 

Selecteren First Flush

Elke theetuin en elke Darjeeling thee heeft zijn eigen smaakprofiel, afhankelijk van wat er is geplukt en hoe de thee is bewerkt. Het is de kunst de mooiste First Flush Darjeeling te selecteren. Want de ene smaakt een stuk minder verfijnd dan de andere! Het selecteren van de thee is een vak. Heel veel proeven gaat daaraan vooraf. Maar ook vertrouwen. Kennis. Gesprekken, ervaring. Marjolein van theewinkel Lente is gespecialiseerd in het proeven en selecteren van thee. Ze bezoekt jaarlijks theetuinen en theefabrieken, met name in Darjeeling (India), gelegen aan de voet van de Himalaya. Hierdoor kun je erop vertrouwen, dat de thee in het assortiment van Lente, tot de top van Darjeeling thee behoort.

 

 

Tot slot

Een kopje Darjeeling First Flush is uitstekend te combineren met melkchocolade. De romigheid van de chocolade matcht goed met het zoete in een First Flush. Neem om en om een slokje en een hapje, zo smelt de chocolade weg samen met de thee. Geniet ervan! Bekijk hier diverse Darjeelings First Flush, ga naar de winkel van Marjolein theewinkel Lente >.